Opis forum
shamtu, otóż to, otóż to...
Nie ma sprawy, wybieram się we wtorek, bo to dzień (jedyny), w którym mogę się czegoś dowiedzieć. Mamy taką samą sytuację i pewnie jeszcze jak wielu innych. Moja rada: trzeba chodzić za tym
Pzdr.
ja już mam wpis do księgi, już złożyłam w banku i wszystko git... ale było to nie lada wyzwanie... pisma do pani sędziny, wizyty itp ale udało się...
co do odbioru i tych nieszczęsnych firanek o których mnie też dev. wspominał to też czekam, jak zadzwonią i poproszą o ściągnięcie to to zrobie...
Użytkownik
ludzie!! tak naprawdę dopóki nie mamy tego nadzoru budowlanego za sobą to wszyscy tu mieszkamy "na dziko", więc wszystko jest najwyraźniej traktowane "z przymrużeniem oka" (całkiem możliwe, że dzięki jakimś nieustawowym gratyfikacjom...) Tak, czy inaczej jeżeli ktoś mieszka w pełni umeblowanym mieszkaniu, ale nie wiesza firanek tylko dlatego, że prosili o to u Martiego, to to jest jakaś komedia. I tak widać, że ktoś mieszka!! W takiej sytuacji można tylko zapytać- to dlaczego płacimy czynsz i wszystkie opłaty, skoro wcale tu nie mieszkamy?! błagam Was... nie rozbrajajcie mnie. Myślę, że jak się buduje bloki od tylu lat, to ma się już jakichś znajomych w komisjach nadzoru ;]
Ostatnio edytowany przez Minia&Misio (2010-11-08 22:18:02)
W zupełnosci się zgadzam z Minia&Misio. A co z tymi, do których nie dzwoniono z info o odbiorze? - Firanki mają zostawić? Jak dla mnie - sami nakręcamy jakies niezdrowe zachowanie.
Wczoraj dzwoniłam do Sądu - wpis mam, czekam tylko na listonosza. Myslę, że w tej kwestii cos ruszyło. Dzwońcie i dowiadujcie się, tel: 12-6195471. Nikt ode mnie nie wymagał nr sprawy. Pani poprosiła o nr aktu notarialnego -> nie miałam -> podałam nazwisko -> i Pani bez komplikacji znalazła. Trzeba próbować. Jak ktos ma czas niech chodzi, może wychodzi:)
Pewnie do niektórych nawet pukali, czy tam dzwonkiem dzwonili. Zaczęło się około 13. Poza tym robili zdjęcia sklepu i towarów dnia itp. i koło 15:50 skończyli inspekcje. Trzeba jutro zadzwonić do MS i zapytać czy można już klucze odebrać
MASQA napisał:
Dzwońcie i dowiadujcie się, tel: 12-6195471.
Potwierdzam Dzwoniłem, KW mam, wszystko można sprawdzić w internecie, mając numer księgi: http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html
A wracając od odbioru, to mam potwierdzenie od MS, że: 1. odbył się, 2. przeszliśmy go, 3. poczekamy miesiąc na decyzję "na piśmie". Wjazd na dziedziniec zastawiony deskami, to czynność wykonana na czas odbioru (aby w tym czasie tam nie parkować).
Pzdr.
Ostatnio edytowany przez konwil (2010-11-10 08:38:51)
Najważniejsze, że widac koniec sprawy pozwolenia na użytkowanie i w końcu drodzy sąsiedzi będziecie mogli mieszkac legalnie. Jeszcze tylko niech dokończą budowę (a właściwie już wykańczanie) budynku 23A i uporządkują teren wokół budynków i będziemy mogli cieszyc się sielsko-anielskim życiem sąsiedzkim
Użytkownik
my nie mieliśmy w ogóle takiej sytuacji z kluczami. dostaliśmy od razu 3 komplety. pół roku temu
MASQA napisał:
Czy w związku z tym, iż mamy tak oczekiwany Odbiór techniczny za sobą, można odebrać pozostawiony komplet kluczy od MS? Czy ja dobrze rozumiem???
Thx
No, ja wybieram się jutro w zw. z powyższym Miło wiedzieć, że niektórzy nie mieli takowej sytuacji.
Pzdr.
Dzwoniłam wczoraj do MS i uzyskałam informację, iż rozpoczynają oddawanie mieszkań w budynku 23A. Na chwile obecna umawiani są właściciele mieszkań w pierwszej klatce, a w najbliższym czasie sukcesywnie oddawana będzie klatka druga i trzecia.