Opis forum
My niestety słyszymy to buczenie od dłuższego czasu, jest na tyle uciążliwe, że niestety nie da się spać A jesteś pewien, że ten odgłos jest aż z bloku 23? My już pytaliśmy sąsiadów, czy nie używają w nocy subwoofera czy głośników, ale niestety do tej pory nie znaleźliśmy źródła
To buczenie/dudnienie zaczyna się zazwyczaj po 22 i kończy przed 1 w nocy
pzdr
Nowy użytkownik
Słyszymy, słyszymy i od dłuższego czasu próbujemy odnaleźć "klienta". Nie mamy pewności co to / kto to.
Mariano, możliwe że mówimy o 2 różnych rzeczach? To "moje" buczenie ewidentnie trwa non stop od tygodnia. Nie przestaje w nocy. W dzień może słabiej to słychać, bo zagłuszają je odgłosy z pobliskiej budowy, przejeżdżające auta, itp. Jest to dźwięk przypominający ciągłe "dmuchanie w butelkę" lub "dęcie wiartu" :-) Nie jakiś strasznie głośny, ale jednak w nocy słychać w zasadzie tylko to.
Mam znajomego w budynku 21. Byłem u nich na klatkach schodowych. Na ostatnim piętrze w klatce pierwszej i drugiej słychać to samo a nawet głośniej. W klatce trzeciej cisza jak makiem zasiał. (nie wiem jak mieszkańcy 5 piętra tam to wytrzymują, jeśli u nich w mieszkaniach słychać równie głośno jak na klatkach).
Muszą na dachu mieć jakieś urządzenie wentylacyjne w tamtym miejscu... Jutro będę rozmawiał z ich administracją. Mam nadzieję, że będą gotowi sfinansować naprawę tego, cokolwiek to jest...
Może to zależy od kierunku wiatru? Zainstalowałem pierwszą lepszą apkę na Androida: nazywa się "Sound Analyser". "Mój" (całodobowy) dźwięk ma częstotliwość 226 Hz - widać to w aplikacji jak na dłoni (pokazuje się w czerwonym prostokącie). Po drugiej stronie budynku (od strony Przemiarki 23) - cisza.
Jeśli "Wasz" też ma 226 Hz, to na 100% słyszymy to samo
Jutro o 8:20 rano spotykam się z konserwatorem budynku Przemiarki 21 przed ich bramą wjazdową. Chętnych zapraszam, będzie raźniej Będziemy szukać źródła dźwięku na ich budynku, bo szukają od tygodnia i znaleźć nie mogą...
Ja dziś zauważyłem ze jeden z klimatyzatorów (mniejszy, na ścianie w garażu, pod klatka 1 w 23a) wydaje dziwne dźwięki, ale nie do końca przekonało mnie to ze to może być przyczyna, chociaż z drugiej strony dźwięk się może rożnie po elementach rozchodzić. Rozmawiałem tez z AZ, ale poinformowano mnie ze nikt nic nie zgłaszał w tej kwestii, wiec nic nie wiedza. Mam nadzieje ze się coś uda z tym zrobić bo jest to bardziej uciążliwe niż ta cala budowa obok.
Ostatnio edytowany przez bartek (2017-02-14 21:58:33)
Klimatyzator w garażu nie chodzi non-stop (lecz włącza się i wyłącza co parę minut), więc to nie to.
Źródło dźwięku na budynku Przemiarki 21 zidentyfikowane. Potrzebna jest interwencja kominiarzy... Administracja postara się przysłać ich dzisiaj...